Jestem absolwentem Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, gdzie uzyskałam tytuł magistra na kierunku Dietetyka.
Obecnie prowadzę porady indywidualne oraz grupowe prelekcje o tematyce profilaktyki chorób cywilizacyjnych i prelekcje na temat dietoterapii poszczególnych schorzeń. Prowadziłam również cykl zajęć edukacyjnych o tematyce żywieniowej w szkołach ponadgizmnazjalnych.
Zdobyłam certyfikaty: z zakresu zastosowania dietetyki w terapii onkologicznej, edukatora cukrzycy, dietocoachingu, dietoterapii w insulinooporności, PCOS oraz leczenia żywieniowego osób niedożywionych. Posiadam również certyfikat "Dietetyk przyjazny chorym na celiakię".
Na bieżąco uczestniczę w konferencjach naukowych o tematyce dietoterapii chorób cywilizacyjnych oraz jestem stałą bywalczynią portalu PubMed.
Jestem współautorem publikacji naukowej, o tematyce diabetologicznej.
Bliskie jest mi hasło Hipokratesa: „Niech żywność będzie Twoim lekarstwem, a lekarstwo Twoją żywnością”. Wierzę w potęgę jaką kryje w sobie żywność zarówno w dietoprofilaktyce, jak i dietoterapii. Pracuję w myśl indywidualnego podejścia do każdego pacjenta, a podczas wizyt poświęcam odpowiednio dużo czasu na edukację żywieniową, by teoria miała swoje odzwierciedlenie w praktyce.